pagetitleoveronlineHoe Online-Opruimcoach is ontstaan.

Van nature ben ik, Maddy-Devi Homburg, een redelijk opgeruimd tiepje. In 2011 heb ik daar mijn werk van gemaakt en ben met anderstevoren als opruimcoach anderen gaan helpen met o.a. het opruimen van spullen, het creëren van overzicht in prettige financiën en tijd maken voor de leukste en belangrijkste dingen in het leven.

Begin 2015 kwam ‘the Minimal Game’ van de heren ‘the Minimalists’ op mijn pad. Dit spel gaat als volgt: je doet elke dag gedurende 1 maand spullen je huis uit corresponderende met het nummer van de dag (dag 12 = 12 items). Zo ruim je in 31 dagen #496 items op.

Mijn eerste idee was om die uitdaging zelf aan te gaan. Later bedacht ik me dat ik dat, als opruimcoach zijnde, best openbaar kon doen en daarmee tegelijk anderen kon inspireren. Inschattend leek mij het aantal van #496 items haalbaar, alhoewel ik het niet echt zeker wist. Ik had bij eerdere verhuizingen namelijk al zoveel weggedaan.

En zo was in mei 2015 mijn eerste Opruimchallenge, met honderden mede-bootcampers, geboren. Ik schreef als opruimcoach iedere dag motiverende teksten en liet zien wat ik zelf had opgeruimd. In november 2015 organiseerde ik via mail en Facebook een 2e Opruimchallenge. Weer honderden enthousiastelingen, waaronder ik zelf, inmiddels echt gegrepen door het minimalisme.

En omdat ik zelf zo enthousiast was én bleef en het daarbij enorm tof vind anderen te inspireren tot opruimen, minimalisme en duurzamer leven leek het mij een goed idee het ‘product’ van de Opruimchallenge breder onder de aandacht te brengen en ontstond het idee van de online opruimcoach.

Onder het mom van ‘practice what you preach’ bedacht ik dat ik mijn naam als opruimcoach pas eer aan deed wanneer ik zelf 3 complete Opruimchallenges zou weten te volbrengen. En zo pushte ik mijzelf tot nóg meer spullen weg doen. Het fanatisme sloeg een beetje toe, haha. Het was soms een uitdaging de aantallen te halen want ik bleek bij Opruimchallenge nr2. gesmokkeld te hebben.

Terwijl de enthousiaste ervaringen van deelnemers mijn mailbox vulde heb ik zelf in een jaar tijd ruim #1488 items ons huis uit gedaan, en zo 3 complete Opruimchallenges volbracht.

En ja, het wegdoen van spullen gaat voor mij ook nu nog steeds door. Een 4e Opruimchallenge kon dan ook niet uitblijven, deze heb ik tijdens mijn zwangerschap en kraamtijd volbracht. Wanneer je eenmaal de ruimte ervaart van minder spullen geeft dat een heerlijk gevoel van vrijheid. Er staat nu dan ook permanent een doos klaar voor de Kringloop ed. Totdat ik bij het ‘aangename minimum’ van ál mijn bezit ben ga ik zelf dus ook nog wel even door met opruimen.

Houd mij op de hoogte van de volgende opruimchallenge

homeopruimchallengereferentiesovernieuwscontact –  inschrijven