siemencoxSiemen Cox

Stadslandbouwer en radicale vernieuwer bij RotterZwam – Wil naar tiny house of yurt, moet dus nog veel opruimen

Als stadslandbouwer geven wij afval weer waarde. Wij kweken paddenstoelen op koffiedik. Maddy helpt opruimers om de overvloed aan spullen uit je huis te krijgen. Leuk is dat ze dat weet te doen door dat waarde te geven. De Opruimchallenge gaat niet over weggooien, het gaat om bewust afstand nemen van de molensteen aan spullen die wij in ons leven om ons heen verzamelen. Na afloop voel je lichter en voldaan. Een echte aanrader voor een scherpe prijs.

sonjazuidema

Sonja Zuidema

Intuïtieve Coach, Masseuse & Healer bij TotaCura Behandelt mens en dier

Ik kan zelf enorm de behoefte hebben om oude rommel weg te gooien. De bekende voorjaarsschoonmaak kan ik ook in de winter hebben. Dit komt natuurlijk omdat ik dan veel aan mijn hoofd heb. Er ligt dan ook overal rommel van man en kind en dan gaat het kriebelen. Echt zo erg kriebelen. Ik móet opruimen. Heel georganiseerd ga ik dan kamer voor kamer en kastje voor kastje door en kijk ik wat ik weg kan doen. Maar eerlijkheidshalve, dit opruimen stopt halverwege mijn huis, als ik een aardig deel heb opgeruimd, vooral de zichtbare en meest gebruikte plekken, dan is er al meer rust in mijn hoofd en lijf. Dus is het weer wachten op de volgende overload in mijn Zijn.

Zo zie ik de link tussen opruimen en een opgeruimd gevoel in mij. Veel rommel om mij heen, is een onrustig gevoel in mijzelf. Zelfs emotioneel kan het mij dan raken. pfjoe Doordat je met de Opruimchallenge steeds een berichtje krijgt wordt je er aan herinnerd dat er echt nog werk is. De tips werken zeer stimulerend en motiverend, ze brengen je op ideeën waar je zelf nog niet opgekomen was. En komen ook de plekken aan bod waar je niet zo snel opruimt!

Doordat je gaat opruimen in je huis, raak je steeds meer opgeruimd in hoofd en lijf. Je gaat ook de waarde en vooral de niet-waarde van spullen zien. Het feit dat je verantwoord bezig bent met het verwerken geeft ècht een goed gevoel!

nandaberwers

Nanda Berwers

Missie coach, CUScoaching
Je ware zelf ontdekken en je eigen weg gaan.

Opruimen betekent, dat je aandacht hebt voor je eigen gedrag. Hoe ga je om met je spullen, met je huis en met jezelf? Wat is voor jou waardevol, en wat is eigenlijk overbodige rommel? Dat is waar ik met cliënten ook wel naar kijk. Met de Opruimchallenge van Maddy-Devi, kun je heel gedoceerd met opruimen aan de slag. Door iedere dag tips te krijgen en b.v. een laatje of kastje per dag op te ruimen, krijgt je huis stap voor stap een nieuwe en frisse uitstraling! Je overziet het opruimproces en het is een heerlijk gevoel om je overbodige rommel nu eindelijk weg te doen.

sandrahappe Sandra Happé

Klassiek homeopaat en psychosociaal therapeut. Praktijk voor Homeopathie en Psychosociale therapie

Afgelopen jaar heb ik aan de Opruimchallenge van anderstevoren meegedaan. Het opruimen en wegdoen van spullen die overbodig zijn en te veel ruimte innemen geeft heel veel ruimte. Dit werkt ook door op een dieper niveau, er komt letterlijk weer meer ruimte voor dat wat werkelijk belangrijk is. Er gaat geen onnodige tijd meer verloren aan het opruimen van dingen die er niet echt toe doen en er ontstaat meer ruimte om te genieten van dat waar je wel echt waarde aan hecht. Het is dus echt een aanrader om een keer mee te doen met de Opruimchallenge!

Gun jezelf ook meer ruimte, rust en overzicht in je leven. Maddy begeleidt het proces door je dagelijks een motiverende email te sturen met daarin handige tips, waardoor het lukt om in 31 dagen bijna 500 items de deur uit te doen.

Amber van der Lansambervanderlans

Projectleider bij stichting Duurzaam Den Haag,

Nog steeds een volle kledingkast, maar wel wat oude volle verhuisdozen armer 😉

Via Maddy-Devi ben ik bij veel verschillende Kledingruilfeestjes geweest en heb ik veel opgestoken over het organiseren van een kledingruilfeestje. Vanuit enthousiasme hierover, ben ik ook gaan opruimen en mee gaan doen met de Opruimchallenge. De methode van Maddy-Devi vind ik heel prettig, omdat het vrijblijvend is maar je door de dagelijkse herinnering toch een gewoonte aanleert. Ik ben heel goed in twijfelstapels maken van spullen die ik toch misschien ooit zou kunnen gebruiken. Door de steeds oplopende uitdaging, werd ik met opruimen steeds kritischer. Doordat ik het toch wel echt een ‘challenge’ vond, ben ik ook steeds kritischer geworden in wat ik aanschaf.

Kledingruilfeestjes organiseer ik als vrijwilliger bij stichting Zus`teen

Anik ten Haveaniktenhave

Feng shui-specialist, (ver)taalpurist, opruimveteraan, KonMari-adept (en wellicht ook hardcoreminimalist, maar dat vind ik zelf nog wel meevallen als ik hier thuis zo om me heen kijk, hoewel ik het als een groot compliment beschouw 😉 )

Als de berg spullen in je huis je boven het hoofd dreigt te groeien, kan het heel fijn zijn te weten dat je er met opruimen niet alleen voor staat. En dat je niet alles in één keer hoeft aan te pakken, maar stukje bij beetje toch steeds meer ruimte krijgt. De online challenge van Maddy-Devi inspireert zonder er teveel bovenop te zitten. Teveel spullen om je heen weerspiegelen teveel drukte in je hoofd. Een opgeruimd huis draagt bij aan meer overzicht en rust. En van daaruit vind je jezelf weer terug en kun je je ideeën de vrije loop laten en je creativiteit laten opbloeien.

lynnvanleerzem

Lynn van Leerzem

Community building Transitie Nederland, heb nog wel wat dozen van de laatste verhuizing staan die opgeruimd kunnen worden.

De meeste mensen weten denk ik al wel dat het niet de spullen in je leven zijn maar de mensen en de dingen die je doet die je gelukkig maken. Toen ikzelf bewust begon te worden van de relatie tussen steeds nieuwe spullen, het milieu en arbeidsomstandigheden in andere landen, besloot ik te stoppen met nieuwe dingen te kopen. Toen kwamen mijn huis en kledingkast echter vol te staan/hangen met tweedehands rommel. Mede dankzij Maddy-Devi ben ik geïnspireerd geraakt om te gaan opruimen. In mijn huis ruimte te maken, ruimte om te leven, na te denken, mensen te ontvangen, in mijn kamer te kunnen dansen. In plaats van een museum van rommeltjes in stand te houden. Laatst nog 10 dozen en tassen weggebracht. Heerlijk opgeruimd gevoel in je hoofd. Ik kan iedereen de inspiratie van deze Opruimchallenge aanraden!

pagetitlereferenties

Het was fijn dat Maddy dagelijks een productgroep als opruimtip gaf. Er waren meer categorieën om op te ruimen dan ik had gedacht.
Marieke, 33, gemiddelde opruimer
De Opruimchallenge heeft mij een duwtje in de rug gegeven om met opruimen te beginnen. Ik was het al langer van plan, maar het kwam er maar niet van.
Tanja, 44, junior opruimer
Omdat ik niet weet waar ik moet beginnen krijg ik het van opruimen al snel benauwd. Door de opruimsuggesties kon ik het stukje bij beetje oppakken.
Rianne, 34, enthousiaste beginneling
Het fijnste aan de Opruimchallenge was toch wel dat ik steeds aan het opruimen herinnerd werd en me gestimuleerd voelde door de opruimtips.
Yvon, 46, moeite met loslaten
Van de Opruimchallenge heb ik geleerd dat ik niet alle spullen die hier in huis liggen nodig ben. Ik kijk nu echt anders tegen bezit aan.
Chantal, 40, opruimstagiaire
Na de Opruimchallenge ervaar ik nu meer ruimte in mijn huis, en merk ik dat ik het beter bij houdt.
Tessa, 32, met vlagen een redelijke opruimer
Ik mis niets van wat ik heb weggedaan. Ook niet van de dingen die ik voor het sentiment had bewaard.
Casper, 36, opgeruimd typje

Annemieke, 41

Meer een brenger dan een haler bij de Kringloop geworden.

Vorig jaar heeft anderstevoren mij geholpen bij het ontspullen van mijn huis. Na een auto-ongeluk ben ik overgevoelig geworden voor prikkels. En mijn huis  was zo vol. Daar kwamen mijn hoofd en ik nou niet echt tot rust van.

Nadat anderstevoren en ik na 5 afspraken afscheid van elkaar hadden genomen, ging ik door met ontspullen. Ik had me opgegeven voor de Opruimchallenge.

Hoe heb je jouw Opruimchallenge aangepakt?

Ik heb gedurende de Opruimchallenge een krat neergezet en die gevuld. Dus niet met de speciale Opruimchallenge-rekenformule die je huis met een soort exponentiële groei ontspult. Maar zo’n krat vullen, dat was voor mij goed te doen.

Wat vond je fijn aan de Opruimchallenge?

Dat ik elke dag inspiratie kreeg via de mailtjes met opruimtips. De foto’s van anderen maakten dat ik toch nog dat ene vaasje in mijn krat ‘weggeven’ deed. Of toch nog 3 boeken naar de ‘Little Free Library’ bracht.

Ook waren de opruimtips en linkjes over duurzaamheid prettig. Die werken nog lang door, vooral als je op Facebook pagina’s gaat liken die je motiveren om bijvoorbeeld te consuminderen.

Heeft al het opruimen onverwacht nog iets anders opgeleverd?

Door de Opruimchallenge ben ik ein-de-lijk mijn plastic afval gaan recyclen. Papier en glas deed ik al braaf. Maar ik zag er tegen op om nog een plek in huis te hebben waar ik nu al mijn plastic moest gaan bewaren. Maar omdat ik zoveel spullen weg kon doen, kreeg ik ruimte voor mijn plastic mand.

Ik wens je veel succes met de Opruimchallenge! En ja, less is more.

De mails met suggesties en aanmoediging hielpen enorm. Zonder was ik waarschijnlijk uit tijdgebrek of gemakzucht gestopt.
Gusta - 70, Schaap met de vijf poten
Ik heb zo’n 465 dingen mijn huis uit gedaan plus zo’n stuk of 150 brieven die ik al 20 jaar bewaarde…pfff. En ik merk dat er nog wel meer uit mag… het blijkt dat ik toch nog erg gehecht ben…

Tika, 46, iets meer dan een beginnend opruimer
Mijn man is blij met minder troephoekjes. Ik merk dat ik dingen makkelijker kan vinden, dat zaken een logischer plek hebben.

Marieke, 33, gemiddelde opruimer
Tijdens de Opruimchallenge deed ik ook een lichamelijke detox. Al dat opruimen heeft diep doorgewerkt. Er kwam veel verdriet naar boven over onderwerpen die ik een tijdje weggestopt had.
Rianne, 34, enthousiaste beginneling
Voordat ik ging opruimen, dacht ik altijd dat je nooit genoeg spullen kon hebben. Nu weet ik: less is more! Als je minder spullen hebt, dan geniet je meer van de spullen die je hebt.
Tanja, 44, junior opruimer

Vera, 33 jaar, ex-hoarder

Met een zwak voor bollen wol bij de kringloopwinkel vanwege het ontdekken van haken.

Wat vond je het fijn aan deze Opruimchallenge?

Elke ochtend een mail vol met bruikbare, inspirerende opruimtips doordrenkt met het enthousiasme van Maddy en deze ook nog eens op Facebook treffen, dat is wel heel lekker wakker worden!

Wat heb je geleerd?

De Opruimchallenge heeft mij enorm veel over mijzelf geleerd en was voer genoeg voor het schrijven van vier blogs op Vanafnul. Het klinkt enorm cliché maar er schuilt een heel harde waarheid in dat je huis je gemoedstoestand weerspiegelt.

Hoe heb je jouw Opruimchallenge aangepakt?

Ik heb briefjes gemaakt met de nummers van de dagen erop en vervolgens de berg spullen die klaar lag gesorteerd. Ik heb heel veel gebundeld, anders kwam er echt geen einde aan! Ik heb iedere dag iets op Facebook gepost in een album. Daar hield ik ook bij aan wie het item geschonken zou worden. Dat was vaak familie, soms vrienden en ook heel wat keer de kringloop- of weggeefwinkel.

Wat is er uiteindelijk veranderd?

Wat kan een mens verzamelen… Ik heb door heel wat lagen heen mogen gaan, letterlijk en figuurlijk, om zo dichter bij mijn kern te komen. Er kwam steeds meer en meer ademruimte, meer ruimte om mijzelf te zijn. Dat is iets dat ik koester en zo waardevol vind, dat ik vanuit daar keuzes heb gemaakt. Zo denk ik heel goed na over welke spullen er in huis komen en of het echt nodig is, nog voor ik het aanschaf. Ik heb gewoon echt weinig nodig om heel erg gelukkig te zijn.

Wat is jouw super-opruimtip?

Bedenk goed van tevoren wat je ermee wilt bereiken, wat je doel is en begin meteen volgens dat doel te handelen. Morgen is vandaag!

Heeft al het opruimen onverwacht nog iets anders opgeleverd?

Ruimte. En nog meer ruimte. Ik merk dat ik eigenlijk ieder jaar wel een vlaag van opruimverstandsverbijstering krijg en dat het heerlijk is om te voelen hoeveel ruimte daarvoor terug komt.

Mijn verlangen naar een opgeruimd leven is door de Opruimchallenge vergroot. Ik realiseer me dat ik met minder toe kan.
Tika, 46, iets meer dan een beginnend opruimer
Naast een opgeruimd gevoel, was er ook een zekere trots dat het gelukt was. In deze vorm was het opruimen leuk.
Gusta, 70, schaap met de vijf poten
Het leukste was het eindresultaat. Los slingerende spullen krijgen sneller een vaste plek. Mijn huis is nu echt opgeruimder!

Jennifer, 29, beginner
Ik denk er nu eerder aan om eerst aan anderen te vragen of zij iets hebben wat ik nodig heb.
Rianne, 34, enthousiaste beginneling
Ik ruimde op op de momenten dat ik tijd had. Man en kinderen heb ik er af en toe bij betrokken. Gelukkig hebben zij ook goed meegewerkt.

Tanja, 44, junior opruimer
Houd mij op de hoogte van de volgende opruimchallenge

homeopruimchallengereferentiesovernieuwscontact –  inschrijven